4 Ressam 1 Resim Tekniği

Katılımcılara ressamların tarihsel ve teknik açısından incelerken aktif yağlı boya resim eğitimi vermek. Resim tekniğini herkesin yapabileceği düzeye indirerek insanların resme farklı bir perspektiften bakmalarını sağlarken ilgisilerini artırmak.

Programın İçeriği

Her hafta 1 Ressamın tarihsel süreci ve eserleri teknik açısından inceleme ve Resim yapma tekniğine dair 1 çalışma.

• Hafta Leonardo da Vinci ve Tuval Hazırlama ( Katımcılardan tuval hazırlamarı istecenecek.)
  • Rembrandt ve Renk Paleti Hazırlama ( Katılımcılardan bir fotoğraf seçmeleri ve palet hazırlamaları istenecek)
  • Caravaggio ve 1 Resim yapma, Alla Prima Tekniği. Foroğraftan bir resim yapma (3 ve ya daha çok saatlik bir resim çalışmasını editleyerek video sunumu yapılacak) (Katılımcılardan resmi yapmaları istenecek.)
  • El Greco ve Resimdeki hataları aktif biçimde tartışma.

Kimler Katılabilir?

Herkes katılım sağlayabilir.

Sertifika Hakkında

Program Detayları

• Eğitim Tarihi:  24 Kasım, 1, 8, 15 Aralık 2021 (Hafta içi grubu) Çarşamba / 27 Kasım, 4, 11, 18 Aralık 2021 (Hafta sonu grubu) Cumartesi
  • Eğitim Günleri: Çarşamba / Cumartesi
  • Toplam Eğitim Saati: 8 Saat / 4 Hafta
  • Eğitim Saati: Hafta içi: 13.00 – 15.00 / Hafta sonu: 11.00 – 13.00
  • Katılımcı Sayısı: 15 Kişi
  • Kurs Ücreti: 150 TL

Sıla Güven
Sıla GüvenEğitmen
Sıla Güven (Koç) 2003, Paris MJM Sanat Akademisi’nde tasarım bölümünden mezun oldu. 2012, Wolverhampton Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Lisansını bitirdi. 2015, University of the Arts London Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar üzerine yüksek lisansını tamamladı. Ülkemizde kişisel sergi çalışmalarına ve Avrupa’da grup sergilerine ve bienallere katılmaktadır.