Proje Açıklaması
Gıdanın Yolculuğu ve Fermentasyon Atölyesi

Eğitimin Amacı
Bu eğitimde katılımcılara lakto fermantasyon hakkında bilgiler aktarıp birlikte fermente turşu kurulumu yapacağız. Aynı zamanda deneysel bir alan açıp aldıkları bilgilerle farklı lezzetler geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bir tür lakto fermente turşu yöntemi olan ve çöp turşusu anlamına gelen bokaşi kompostuyla mutfak atıklarını dönüştürerek eğitimi tamamlayacağız.
Sertifika Hakkında
Bu eğitim programı tamamlandığında katılımcılar ‘Katılım Belgesi’ almaya hak kazanacaktır.
Program İçeriği
İnsanlık yerleşik hayata geçtiğinden beri gıdaları sağlıklı şekilde nasıl saklayacağına kafa yormuş. Fermantasyon en eski gıda saklama yöntemlerinden biri. Bu yöntemle peynir, ekşi maya, turşu, boza, sirke ve daha niceleri kültürümüzün parçası olan gıdaları hazırlamak mümkün. Fermantasyon teknikleri farklı kültürlerde farklı gıdalarla günümüze kadar evrilerek gelmiş. Bu atölyede ninelerimizden öğrendiklerimizi günümüze taşıyoruz ve fermente turşu, sauerkraut ve gazlı içeceklerden tükenmez, kvass ve kombucha yapımını mutfakta birlikte hazırlayarak, hem teorik hem de pratik deneyimlerle fermentasyonu hayatımıza katıyoruz. İçeriği tarladan soframıza kadar gelen süreci izleyerek mutfak atıkların dönüşüm yöntemi olan bokaşi kompostu, çöp turşusuyla sonlandırıyoruz.
Kimler Katılabilir?
Program Detayları
- Eğitim Tarihleri: 13 Kasım 2022
- Eğitim Saati: 13:00 – 16:00
- Eğitim Toplam Saati: 3 Saat
- Kurs Ücreti: 450₺
- Online / Offline olabilir.
- Malzemeler katılımcı sorumluluğunda
Nasıl Kayıt Olurum?
- Aşağıda yer alan ‘Şimdi Başvur’ butonuna tıklayarak Ön Kayıt Formu doldurulmalıdır.
- Ön Kayıt sorası ödeme ve kesin kayıt işlemleri için en kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.