Proje Açıklaması

Mutfak Uzmanlığı ve Yönetimi Eğitimi 

Eğitim Amacı

Gastronomi veya Aşçılık ile ilgili var olan tecrübelerine yenilerini ekletip mesleğinde ilerlemesine katkı sağlamaktır. Bu eğitimi tamamlayanlara ClubMed bünyesinde uluslararası iş garantisi sağlanmış oluyor.

Bu eğitim sonunda Clubmed bünyesinde çalışmak isteyen adaylarımız bir mülakata katılacaktır, Fransa’ya gitmek üzere seçilen bireylerin ikamet ve çalışma vizeleri ve transferleri ClubMed tarafından sağlanacaktır.

Eğitime kabul edilmeden önce sizlerle bir mülakat yapılacaktır ve eğitim kaydınız daha sonrasın da oluşturulacaktır.

Sertifika Hakkında

YÖK Onaylı Katılım Belgesi verilecektir

Programın İçeriği

  • Programın tanıtımı, öğrenci ile tanışma, mutfak kurallarına genel bakış, mutfak güvenliği ile ilgili bilgiler
  • Mutfak alet ve ekipmanlarının tanımı, ekipman malzemelerinin birbirlerine olan avantaj/dezavantajları, bıçakların tanıtımı ve kullanım alanları, bıçakların yapılışı ile ilgili bilgiler
  • Ana gastronomi terimlerinin tanımı ve örneklendirilmesi, bıçak kesim teknikleri ve farklı kesim tekniklerinin adlandırılması
  • Mutfak hijyeni
  • Standart reçete tanımı, reçetenin farklı porsiyon miktarları ve kişi sayısına göre adaptasyonu, neden standart reçete kullanılması gerektiğinin anlatımı
  • Porsiyon hesaplarında kullanılan fire testlerinin tanımı, standart reçetede, porsiyon maliyeti hesaplarında ve satın alma siparişlerinde kullanımı
  • Beslenmenin genel tanımı, farklı beslenme çeşitleri, dünyadaki beslenme trendleri, alerjenler
  • Dengeli beslenme ve menü planlama
  • Dengeli beslenme ve menü planlama esaslarına göre tabak ve büfe prezantasyonları
  • Misafir ilişkileri, misafir özel istekleri, şikâyetleri ile başa çıkma

Kimler Katılabilir?

  • Gastronomi veya Aşçılık Okulu mezunu (meslek lisesi, kurs veya üniversite mezunu)

Program Detayları

  • Eğitim Tarihi: 9 Haziran 2023
  • Eğitim Günü: Cuma
  • Katılımcı Sayısı: 15 kişi
  • Kurs Ücreti: 25.000 TL

Nasıl Kayıt Olurum?

  1. Aşağıda yer alan ‘Şimdi Başvur’ butonuna tıklayarak Ön Kayıt Formu doldurulmalıdır.
  2. Ön Kayıt sorası ödeme ve kesin kayıt işlemleri için en kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.

EĞİTMEN

Alparslan Sukan
Alparslan SukanŞef
Alparslan Sukan, Robert Kolejinden mezun olduktan sonra A.B.D.’de “Otel ve Restoran Yöneticiliği” eğitimi aldı. 38 yılı aşkın süredir başarıyla devam ettirdiği meslek hayatına yurt içinden ve yurt dışından sayısız marka sığdıran Sukan aynı zamanda American Hotel and Lodging Association (AHLA), Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Swissotel Otelcilik Okulu, Özyeğin Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve USLA bünyesinde eğitimler vermiştir. Özel Tatlar Butik Catering şirketinin kurucu ortağı olan ve halen Haliç Üniversitesi Gastronomi Bölümünde danışmanlık görevini yürüten Sukan, aynı zamanda İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Lonca SEM ile geleceğin başarılı şeflerine eğitim vermeye devam etmektedir.