Proje Açıklaması

Mutfak Uzmanlığı ve Yönetimi Eğitimi 

Mutfak uzmanlığı ve yönetimi, bir işletmenin maliyet, kalite ve hijyen standartlarına uygun yemek üretimini sağlama sürecidir. Bu, sadece bir yemek hazırlamaktan çok daha fazlasını ifade eder. Bir mutfak yöneticisinin rolü; organizasyon, menü planlaması, ekipman ve malzeme tedariki, personel eğitimi ve hatta işe alım gibi konularda da geniştir.

Mutfak Uzmanlığı ve Yönetimi Kariyeri

Eğer bu alanda kariyer yapmayı düşünüyorsanız, mutfak yönetimi kurslarına kayıt olarak başlangıç yapabilirsiniz. Örneğin, 50 saatlik bir mutfak yönetimi programına katılarak temel bilgileri edinebilir, ardından bu alandaki kariyerinizi şekillendirebilirsiniz. Uluslararası iş garantisi sunan programlar sayesinde dünyanın dört bir yanında çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Eğitim Amacı

Mutfak yönetimi ve uzmanlığı eğitimi, bireylerin mutfak ve yiyecek-içecek sektöründe liderlik ve yöneticilik rolleri için gereken bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olmasını sağlamayı hedefler. 

Bu eğitim programının amacı, öğrencilere hem teorik bilgileri hem de pratik uygulama becerilerini kazandırmaktır. Eğitim süresince sizler; mutfak yönetimi, maliyet kontrolü, menü planlama, gıda güvenliği ve hijyen gibi konular üzerinde detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sertifika Hakkında

YÖK Onaylı Katılım Belgesi verilecektir

Mutfak Uzmanlığı ve Yönetimi Eğitimi Program İçeriği

  • Programın tanıtımı, öğrenci ile tanışma, mutfak kurallarına genel bakış, mutfak güvenliği ile ilgili bilgiler
  • Mutfak alet ve ekipmanlarının tanımı, ekipman malzemelerinin birbirlerine olan avantaj/dezavantajları, bıçakların tanıtımı ve kullanım alanları, bıçakların yapılışı ile ilgili bilgiler
  • Ana gastronomi terimlerinin tanımı ve örneklendirilmesi, bıçak kesim teknikleri ve farklı kesim tekniklerinin adlandırılması
  • Mutfak hijyeni
  • Standart reçete tanımı, reçetenin farklı porsiyon miktarları ve kişi sayısına göre adaptasyonu, neden standart reçete kullanılması gerektiğinin anlatımı
  • Porsiyon hesaplarında kullanılan fire testlerinin tanımı, standart reçetede, porsiyon maliyeti hesaplarında ve satınalma siparişlerinde kullanımı
  • Beslenmenin genel tanımı, farklı beslenme çeşitleri, dünyadaki beslenme trendleri, alerjenler
  • Dengeli beslenme ve menü planlama
  • Dengeli beslenme ve menü planlama esaslarına göre tabak ve büfe prezantasyonları
  • Misafir ilişkileri, misafir özel istekleri, şikâyetleri ile başa çıkma

Kimler Katılabilir?

  • Gastronomi veya Aşçılık Okulu Mezunları (Meslek Lisesi, Kurs veya Üniversite Mezunları)

Program Detayları

  • Eğitim Tarihi: 31 Ekim 2023
  • Eğitim Günü Salı
  • Eğitim Süresi 48 Saat
  • Katılımcı Sayısı: 15 kişi

Nasıl Kayıt Olurum?

  1. Aşağıda yer alan ‘Şimdi Başvur’ butonuna tıklayarak Ön Kayıt Formu doldurulmalıdır.
  2. Ön Kayıt sorası ödeme ve kesin kayıt işlemleri için en kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.

EĞİTMEN

Alparslan Sukan
Alparslan SukanŞef
Alparslan Sukan, Robert Kolejinden mezun olduktan sonra A.B.D.’de “Otel ve Restoran Yöneticiliği” eğitimi aldı. 38 yılı aşkın süredir başarıyla devam ettirdiği meslek hayatına yurt içinden ve yurt dışından sayısız marka sığdıran Sukan aynı zamanda American Hotel and Lodging Association (AHLA), Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Swissotel Otelcilik Okulu, Özyeğin Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve USLA bünyesinde eğitimler vermiştir. Özel Tatlar Butik Catering şirketinin kurucu ortağı olan ve halen Haliç Üniversitesi Gastronomi Bölümünde danışmanlık görevini yürüten Sukan, aynı zamanda İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Lonca SEM ile geleceğin başarılı şeflerine eğitim vermeye devam etmektedir.