Proje Açıklaması

Yaratıcı Drama ile Tiyatro Sporu Atölyesi

Eğitim Amacı

Yaratıcı Drama ile Tiyatro Sporu Atölyemiz başlıyor. Çocukların sosyal becerilerini eğlenerek geliştirmelerine yardımcı olacak.

Program İçeriği

• Isınma Çalışmaları:
    – Grup çember olur Lider kendini tanıtır ve Ekip henüz tanışmadan bir Çalışmaya başlanır.Alanda tüm katılımcılar serbest bir şekilde yürürler ve lider her alkış yaptıgında en yakınındaki kişiye merhaba derler.Liderin yönergeleriyle gülümseyerek merhaba, aglamaklı merhaba, sinirli merhaba vb. Duygu durumlarıyla bir süre devam eder.Daha sonra lider yeni bir yönerge vererek ikili gruplar oluşturmalarını ister.Bu gruplar birbirlerine kendilerini tanıtır ve her yeni alkışta kişiler değişir.
    – Balık ağı oyunu oynanır.
    – Gruptaki herkesin isimleri öğrendiğinden emin olmak için kısa bir isim oyunu daha oynanır.
    – Ayna çalışması
  • Doğaçlama Rol Oynama Çalışmaları:
    – Lider katılımcılarla rol oynamak doğaçlama tiyatro ve tiyatro sporuyla ilgili kısa bir sohbetin ardından. Katılımcılar 2 şerli gruplara ayrılırlar ve Liderin yönergesi ile sözsüz hareket ve jestlere dayalı doğaçlamalar ister.Örnek (2 Mahkumsunuz ve hapisten kaçmak istiyorsunuz, başarılı yada başarısız olmak sizin elinizde) Kısa bir yönlendirmeyle dogaçlamalar yapılır.
    – Lider bütün gruba hep birlikte sözsüz bir şekilde bir makine, luna park, hastahane, gece kulübü, sergi alanı, müze vb. yerlerde bulunan insan yada herhangi bir nesneyi tek tek sahneye çıkıp ve sahnede kalıp eş zamanlı doğaçlama yapmalarını ister.
    – Sözlü kısa doğaçlamalar: Lider öncesinden belirlediği grupları 3 kişi yada 4 kişi kümelere ayırır. İçinde çatışma olan kısa doğaçlama konuları verir. Gruplardan doğaçlamasını ister.
  • Değerlendirme Çalışması:
    – Lider bütün gruba küçük kağıtlar dağıtır ve kağıtlara bugünkü çalışmada neler hissettiklerini yazıp ortaya atmalarını ister. Rastgele seçtiği kişiler bu yazılanları grupla paylaşıp acaba kimin düşünceleri diye tahmin yürütmeye çalışırlar.
    – Senin elin benim dilim adlı değerlendirme çalışması.

Kimler Katılabilir?

16 yaş ve üstü kişiler katılım sağlayabilir.

Program Detayları

• Eğitim Tarihi:
  • Eğitim Süresi: 50 dakika
  • Katılımcı Sayısı: 16 Kişi
  • Kurs Ücreti:  4 Haftalık

Nasıl Kayıt Olurum?

1. Aşağıda yer alan ‘Şimdi Başvur’ butonuna tıklayarak Ön Kayıt Formu doldurulmalıdır.
  2. Ön Kayıt sorası ödeme ve kesin kayıt işlemleri için en kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.

EĞİTİMCİLER

Eren Üstüner
Eren Üstüner Eğitmen
2015 Çagdaş Drama Derneği Yaratıcı drama eğitmenliği Programını tamamladım. 2016 Yılında Bi’kutu sahne çocuk ve gençlik tiyatrosunda oyuncu ve oyun organizasyonlarında görev almaya başladım.Arena sahne blackbox çatısı altında tiyatro oyunlarında oynamaya devam etmekteyim.Oyun hareketi derneği üyesi olup çeşitli eğitim çalışmalarında gönüllü olarak drama eğitmenliği yapıyorum.Çağdaş drama derneği tiyatro kulübünde Doğaçlama tiyatro sporu ve forum tiyatro etkinliklerinde oyuncu olarak görev alıyorum.Bursa’da bir çok anaokulu, ilkokul, ortaokul ve farklı kuruluşlarda drama atölyeleri yürütmeye devam etmekteyim.