Mutfak Sanatları

Yemek yapmayı seviyor ve kendinizi mutfak sanatları alanında geliştirerek usta bir şef olmak istiyorsanız, gastronomi ve mutfak sanatlarının tüm inceliklerini öğrenebileceğiniz eğitimlerimizle tanışmaya ne dersiniz?

Mutfak sanatları, farklı kültürlerin yemek pişirme tarzlarını içeren geniş bir kavramdır. Sunum, lezzetler, dokular, yemek pişirme ve malzeme kalitesine odaklanan bir sanat dalıdır. Yemek yaparken; kaliteli malzemeler kullanmak, doğru teknikleri takip etmek, lezzetleri birleştirmek ve yaratıcı olmak önemlidir. Tüm bu eğitimler konusunda profesyonellik kazanmak ve geleceğinizi bu doğrultuda şekillendirmek istiyorsanız LoncaSEM tam da size göre… Eğitimlerimizle tanışmaya ve usta bir şef olmaya ne dersiniz?

Gastronomi son yılların en popüler mesleklerinden biri haline geldi. İyi bir şef ya da alanında usta bir aşçı olmak isteyen hemen herkes bu alana yönelik üniversitelerin gastronomi bölümlerine ya da düzenlenen atölyelere ve workshoplara katılmayı tercih ediyor. Peki, gastronomiye yönelik başarılı bir kariyer için nelere dikkat etmeliyiz? Öncelikle hangi alanda ustalaşmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor. 

Aşçılık, pastacılık, fırıncılık gibi alanlardan birine yönelerek kariyeriniz için ilk adımı atabilirsiniz. Diğer bir aşama ise iyi bir araştırma yapmak. Unutmayın, seçtiğiniz yer aynı zamanda geleceğinizi şekillendirmenizdeki en önemli araçtır. Bu nedenle yapacağınız araştırmanızda eğitim kadrosu, mutfak donanımı gibi birçok ayrıntıya özen göstermelisiniz. 

Mutfak sanatları eğitimi yalnızca profesyonel hayata geçiş yapmak isteyen şef adaylarına yönelik değildir. Temel aşçılık eğitimine katılarak yemek yapmanın püf noktalarını öğrenebilir, kendiniz ve sevdikleriniz için harika yemekler yapabilirsiniz. 

Sokak lezzetleri de yemek kültürünün önemli bir parçasıdır. Birbirinden lezzetli yemeklerin sunulduğu stantlarda hangimiz güzel vakit geçirmedik ki? Yemekleri tadarken içimizden hep, bunu evde de yapmak lazım diye düşünmedik de değil. Severek yediğimiz sokak lezzetlerinin nasıl yapıldığını LoncaSEM’in düzenlediği workshoplara katılarak öğrenebilir ve o çok sevdiğiniz lezzetleri evinizde deneyebilirsiniz. 

Bir diğer nokta ise alacağınız eğitimin hangi derslerden oluştuğudur. Gastronomi ve Mutfak Sanatları için Gıda Teknolojisi, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Yiyecek Üretimi, Dünya Mutfak Kültürleri, Mutfak Kontrolü, Temel Aşçılık, Profesyonel Aşçılık, Temel Pastacılık önemli dersler arasında yer almaktadır. Tüm bu saydıklarımız hayalini kurduğunuz meslek için önemli ama belki de en önemlisi içinizdeki yaratıcı şefi ortaya çıkarmanıza yardımcı olacak iyi bir yer seçmeniz. 

LoncaSEM olarak gastronomi eğitimlerine dair tüm incelikleri size büyük bir ustalıkla öğreterek içinizdeki şefi ortaya çıkartmanıza ve kariyerinize donanımlı bir şef olarak başlamanıza yardımcı oluyoruz.