Bu eğitimde katılımcılara lakto fermantasyon hakkında bilgiler aktarıp birlikte fermente turşu kurulumu yapacağız. Aynı zamanda deneysel bir alan açıp aldıkları bilgilerle farklı lezzetler geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.
Permakültür konusunda katılımcıları bilgilendirmek ve sürdürülebilirliğe dair adım atabilmelerinin önünü açmak, bahçecilik yapmak için temel bilgiler edinmelerini sağlamak ve uygulamalı olarak göstermeyi amaçlıyoruz.
Cevizdi bostandı derken permakültürle haşır neşir olunan bir dönem ve bununla birlikte kırsalda çiftlik oluşumunu konu alıyoruz.
Cevizdi bostandı derken permakültürle haşır neşir olunan bir dönem ve bununla birlikte kırsalda çiftlik oluşumunu konu alıyoruz.
Permakültür nedir? Kapsamı ve uygulama alanları nelerdir? Nasıl hayatımıza yansıtırız? Gibi sorular bu eğitimde cevap arayacağımız temel sorular olmakla birlikte odağımıza bostan ve yetiştiriciliği alıyoruz.
Permakültür konusunda katılımcıları bilgilendirmek ve sürdürülebilirliğe dair adım atabilmelerinin önünü açmak, bahçecilik yapmak için temel bilgiler edinmelerini sağlamak ve uygulamalı olarak göstermeyi amaçlıyoruz.
Fermantasyonu ve fermente gıdaları anlattığımız bu atölyede neden fermente turşu kurmayı tercih ettiğimizi inceleyip diğer turşu kurma yöntemlerini de birlikte değerlendireceğiz.
Kompost yapımı bu atölyede hem teorik hem de pratik olarak ele alınacaktır. Farklı kompost yöntemlerini derinlemesine inceleyeceğimiz bu eğitimde öncelikle neden kompost sorusunu gündeme getireceğiz.