Proje Açıklaması

Tanıtım Videosunu İzleyin

ŞİMDİ BAŞVUR

EĞİTİM DÖNEMİ

EĞİTİM SÜRESİ
Profesyonel aşçılık eğitiminin süresi teorik ve pratik olmak üzere toplam 4 ay (256 saat) sürmektedir.

İŞ & STAJ

Staj isteğe bağlıdır, isteyen öğrencilerimize staj desteği verilmektedir. 

Lonca Sem başarılı öğrencilerine uluslararası iş imkânı ve büyük ölçüde garantisini verilmektedir.

EĞİTİM SERTİFİKASI

Uluslararası Geçerli 4 Sertifika

Profesyonel aşçılık eğitimi sonrası öğrencilere verilen uluslararası akreditasyona sahip sertifikalar ile ülkenin ve dünyanın sayılı mutfaklarından kariyerinize devam edebilirsiniz.

Taksit İmkanı

Ödeme koşulları; nakit, kredi kartı ve kredi seçenekleri olmak üzere öğrencilerimize tüm ödeme kolaylıkları sağlanmaktadır.

Öğrenci Kredisi: 12 ay taksit

Kredi Kartı: 4 ay taksit 

Profesyonel aşçılık eğitiminde, profesyonel eğitmenlerimizin eşliğinde tüm eğitimlerin ustalıkla öğretildiği ve kariyerinize donanımlı bir şef olarak harika adımlar atmanıza katkı sağlıyoruz. Daha önce mutfak deneyimine ihtiyaç duymadan; yemek yapmayı ve öğrenmeyi seven tüm katılımcılara sıfırdan aşçılık eğitimi vermekteyiz.

Katılımcılara, yemek pişirme teknikleri, malzeme kullanımı, sunum teknikleri, menü planlaması ve mutfak yönetimi konularında kapsamlı bir eğitim sağlamaktayız

İyisi değil, en iyisi olmak için kendini geliştirmek isteyen geleceğin aşçılarına, son teknoloji ile donatılmış mutfaklarımızda yemek yapmanın tüm inceliklerini ustalıkla öğretiyoruz. Ülkenin ve dünyanın sayılı mutfaklarından kendilerine yer edinmek isteyen geleceğin aşçılarını bilgi ve deneyimimizle destekleyerek kariyer hedeflerini planlamalarına yardımcı oluyoruz.

Hakkımızda

PROFESYONEL BAŞLANGIÇ

Profesyonel Aşçılık Eğitimi ile mutfak sanatlarına atacağınız adım kariyerinize önemli katkı sağlayacaktır.

Profesyonel Aşçılık Eğitimi ile mutfak sanatlarının tüm inceliklerini son teknoloji ile donatılmış mutfaklarımızda ustalıkla öğretiyoruz. LoncaSem ve Gastro Akademi işbirliğiyle mutfaktaki kariyerinize yön vermek amacıyla başlatılan eğitime katılarak profesyonel bir şef olmanın ilk adımını atabilirsiniz.

Eğitim

NELER ÖĞRENECEĞİM?

  • Tanışma / Gastro Eğitim Kuralları
  • Aşçilik Üzerine Genel Bilgilendirme (Ahlei – Cook)
  • İş Güvenliği
  • Gıda Güvenliği Hakkında Bilgilendirme (HACCP)
  • Hijyen Sanitasyon ve Mutfak Güvenliği (NRA Servsafe)
  • Reçete Yazım Teknikleri  / Zayii – Fire Hesaplama
  • Menü Planlama /  Maliyet Hesaplama / Satın alma Esasları
  • Beslenme Türleri / Besin Değerleri /Gıda Alerjenleri
  • Bıçak Kullanımı ve Özellikleri
  • Mutfak Kesme Tahtaları ve Bıçak Renk Kodlamaları
  • Kesim Teknikleri
  • Pişirme Teknikleri
  • Doğrama Teknikleri (Stock Çeşitleri Sebze, Balık, Tavuk, Dana)
  • Beş Temel Sos ve Bu Soslarla Tüketilen Ürünler
  • Küçükbaş Hayvan
  • Sakatatlar
  • Zeytinyağlılar ve Tabak Sunumu
  • Mezeler-Soğuk Atıştırmalıklar-Kanepe- Ordövr Tabağı
  • Somon Fileto Çıkarma, Temizleme, Pişirme ve Bilgilendirme
  • Levrek Fileto Çıkarma, Temizleme, Pişirme ve Bilgilendirme
  • Vegan Beslenme Hakkinda Bilgi
  • Vejetaryen Beslenme Hakkinda Genel Bilgilendirme
  • Hamburger Yapımı
  • Dünya Mutfagidan Ekmekler
  • Sandviçler
  • Fermente Ürünler
  • Kiş- Tart-Tartolet -Volovan
  • Kurabiye Çeşitleri
  • Pastacilik
  • Adet Pasta
  • Pasta – Kurabiye Kaplama Teknikleri
  • Mantı Çeşitleri ve Pişirme Teknikleri
  • Taze Makarna Yapimi
  • Dolgulu Makarnalar
  • Pilavlar
  • Salatalar ve Soslar Hakkında Genel Bilgilendirme
  • Kuru Baklagiller
  • Pizza Hamuru ve Sosları Özellikleri
  • Osmanli Mutfagi Ana Yemekler
  • Türk ve Osmanlı Tatlıları
  • Türk Mutfağı
  • İspanyol Mutfağı
  • Fransiz Mutfağ
  • Meksika Mutfağı
  • İtalyan Mutfağı
  • Hint Mutfağı
  • Uzak Doğu Asya Mutfağı
  • Alakart Tabak Sunumları
  • Ara Sicaklar/ Börekler
  • Kokteyl Sıcak Atıştırmalıklar
  • Tatlılar
  • Alakart Tabak Dekorları
  • Amuse Bouche (Starter – Başlangıç Tabağı Yapımı)
  • Hamur İşleri
  • Servis (F.B) Otel ve Restoranlardaki İşleyişi
  • Kabuklu Ve Kabuksuz Deniz Ürünleri
  • Sağlıklı Beslenme Hakkında Genel Bilgilendirme ve Yemekler

Kayıt

NASIL KAYIT OLUNUR?

‘Şimdi Başvur’ butonuna tıklayarak ön kayıt formu doldurulduktan sonra ödeme ve kesin kayıt işlemleri için kısa sürede iletişime geçeceğiz.

  • Ön Kayıt ücreti:
  • Kalan diğer bakiye kredi kartına 4 taksit / Öğrenci kredisi ile 12 ay taksit yapılabilecek.
  • Erken Kayıtta İndirim İmkanı.

ŞİMDİ BAŞVUR

Sıkça Sorulan Sorular

Profesyonel Aşçılık Eğitimine Kimler Başvurabilir?

Profesyonel aşçılık eğitimine, 18 yaşını doldurmuş katılım sağlamak isteyen tüm adaylar başvurabilir.

LoncaSem Profesyonel Aşçılık Eğitimleri Nerede Gerçekleşmektedir? 

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu LONCA Sürekli Eğitim Merkezi olarak, İstanbul Tarihi Yarımada’da bulunan yerleşkemizde eğitimlerimiz gerçekleşmektedir.

Profesyonel Aşçılık Eğitimi Alan Mezunlara Hangi Diploma ve Sertifika Veriliyor?

Nra Ulusal Restoranlar Birliği Servsafe Gıda Güvenliği Sertifikasi

Sertifikali Mutfak Aşçısı (Ckc) Sertifikasi

Ulusal Restoranlar Birliği Sertifikasi

Yök Onayli Lonca Sem Sertifikasi

Profesyonel Aşçılık Eğitiminde Hangi Dil ile Dersler Yapılmaktadır?

Profesyonel aşçılık eğitiminde dersler Türkçe verilmektedir.

Stajlı ve Stajsız Profesyonel Aşçılık Eğitiminde Verilen Sertifikalar Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?

Stajlı & Stajsız profesyonel aşçılık eğitimi alan öğrencilerimizin aldıkları sertifika da farklılık yoktur Her ikisi de YÖK Onaylı Eğitim Sertifikası almaktadır. Staj mecburiyeti yok %90 iş garantisi vermekteyiz.

Yurt dışı Staj İmkânları Var mıdır?

LoncaSem öğrencilerine, yurt dışında da staj imkânı sağlamaktadır. Yurt dışında staj yapmak isteyen öğrencilerimize ise dönem içinde bilgi verilmektedir.

Profesyonel Aşçılık Eğitimine Katılım Sağlamak İsteyenlerde Tecrübe veya Eğitim Bilgisi Aranıyor mu?

Profesyonel aşçılık eğitimi alacak öğrencilerimizin 18 yaşını doldurmuş olmasının dışında daha önceden herhangi bir tecrübe veya eğitim bilgisi şartı bulunmamaktadır. Yemek yapmayı seven, öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi hedefleyen herkes katılım sağlayabilir.

Kayıt Yaptırmadan Önce LoncaSem’i Ziyaret Edebilir miyim?

Elbette. LoncaSem’i ziyaret edebilirsiniz. Adayların özellikle kampüsümüzü ziyaret ederek gözlemlemelerini tavsiye etmekteyiz.

Profesyonel Aşçılık Eğitiminde, Kurs ve Sertifika Ücreti Dışında, Kullanılacak Olan Kıyafet, Ekipman ve Malzemeler için Ekstra Ücret Ödenecek mi?

Eğitime katılan kursiyerlerimiz kurs bedeli dışında hiçbir ücret ödemezler. Bıçak seti önlük ve kep hediye olarak verilmektedir.

LoncaSem Kimdir?

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu LONCA Sürekli Eğitim Merkezi olarak, İstanbul Tarihi Yarımada’da bulunan yerleşkemizde hayat boyu öğrenme anlayışıyla bireylerin kendilerini iş ve özel yaşamlarında geliştirmelerine yönelik eğitimler verirken aynı zamanda Mutfak Sanatları eğitimlerimizde İyi planlanmış bir kariyer hayatı ile başarılı ve disiplinli aşçı adayları yetiştiriyoruz.

Sertifikalar

SERTİFİKALAR

AHLEI

Sertifikalı Mutfak Aşçısı (CKC) Sertifikası

SSI

NRA Ulusal Restoranlar Birliği SERVSAFE Gıda Güvenliği Sertifikası

NRA

Ulusal Restoranlar Birliği Sertifikası

LONCA SEM

YÖK Onaylı Lonca SEM sertifikası

Eğitmenlerimiz

EĞİTMEN KADROMUZ

Alparslan Sukan
Alparslan SukanŞef
Alparslan Sukan, Robert Kolejinden mezun olduktan sonra A.B.D.’de “Otel ve Restoran Yöneticiliği” eğitimi aldı. 38 yılı aşkın süredir başarıyla devam ettirdiği meslek hayatına yurt içinden ve yurt dışından sayısız marka sığdıran Sukan aynı zamanda American Hotel and Lodging Association (AHLA), Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Swissotel Otelcilik Okulu, Özyeğin Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve USLA bünyesinde eğitimler vermiştir. Özel Tatlar Butik Catering şirketinin kurucu ortağı olan ve halen Haliç Üniversitesi Gastronomi Bölümünde danışmanlık görevini yürüten Sukan, aynı zamanda İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Lonca SEM ile geleceğin başarılı şeflerine eğitim vermeye devam etmektedir.
Tolga Bozok
Tolga BozokŞef
Tolga Bozok, 2021 senesinde Fox TV Şef Akademi Ödülü’nü kazanarak Türkiye’nin Şefi unvanını elde etmiştir. 2012 senesinde Chef’s İstanbul, pasta ve modelleme kursu, çikolata kursu eğitimleri alan Tolga Bozok, eğitimini 2014 senesinde Mutfak Sanatları Akademisinde tamamlamıştır. 2018 ve 2019 yılları arasında OKA Gıda Michelle Brasserie, Chef De Cuisine olarak görev yapan Tolga Bozok, 2019 ve 2020 yıllarında aynı kurumda Sous Chef olarak görevine devam etmiştir. EKS mutfak akademisinde eğitmenlik yapan Tolga Bozok aynı zamanda Vandal Türkiye’deki görevine devam etmekte ve İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Lonca SEM bünyesinde eğitmen şef olarak yer almaktadır.
Hande Acı
Hande AcıŞef
Hande Acı, Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi USLA’daki eğitimini 2014 senesinde tamamlamıştır. Restoran açılışı, menü planlama ve ekip yönetimi alanlarında deneyim sahibi olan Hande Acı, meslek hayatı boyunca birçok takım kurup yönetmiş ve eğitmiştir. Özellikle ekmekleri ve tatlıları ile büyük bir ün kazanan Hande Acı, tecrübesini İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler LONCA SEM bünyesinde öğrencilerle paylaşmaktan mutluluk duymaktadır.
Yüksel Yılmaz
Yüksel YılmazŞef
1992 doğumlu Yüksel Yılmaz, 2010 yılında Mehmet İhsan Mermerci, Anadolu otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinden mezun olmuş ve eğitimine 2012 yılına dek Uludağ Üniversitesi Aşçılık bölümünde devam etmiştir. 2013 ve 2016 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği eğitimi almış ve 2019 – 2021 yılları arasında Gelişim Üniversitesi Gastronomi bölümünde tezli yüksek lisans yapmıştır. 2012 – 2013 Çırağan Palace Kempinski Otelde, Tuğra Restaurant Commis de Cuisine olarak görev almıştır. Meslek hayatına birçok seçkin mekân sığdıran Mehmet İhsan Mermerci, İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu LONCA SEM bünyesinde eğitmen şef olarak görev yapmaya devam etmektedir.
Şule Karanfil
Şule KaranfilŞef
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gastronomi bölümündeki lisans eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra başladığı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümündeki yüksek lisans eğitimine devam eden Karanfil, aynı zamanda İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda eğitim vermektedir.
Elif Gözel
Elif GözelŞef
Elif Gözel, Gazi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden 2012 yılında mezun olduktan sonra meslek hayatına atılarak Sumahan on The Water Tapasuma İstanbul’da bir süre aşçı yardımcısı olarak çalışmıştır. Uzak Doğu konseptine sahip olan P.F Changs’in sushi, wok ve dim sun bölümlerinde deneyim kazanan Gözel, Stalk Casual Kitchen’da şef olarak göreve başlamıştır. Sırasıyla İstanbul The House Hotel, Chef de Partie The House (Kasa Lokanta), Street Bites, Head Chef, Rita Moda Sous Chef, Joint Kitchen’da çalışan Gözel, halen İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu – Lonca Sürekli Eğitim Merkezinde ve İstanbul Medipol Üniversitesinde şef eğitmeni olarak görevine devam etmektedir.