Proje Açıklaması
EĞİTİM DÖNEMİ
EĞİTİM SÜRESİ
Profesyonel aşçılık eğitiminin süresi teorik ve pratik olmak üzere toplam 4 ay (256 saat) sürmektedir.
İŞ & STAJ
Staj isteğe bağlıdır, isteyen öğrencilerimize staj desteği verilmektedir.
Lonca Sem başarılı öğrencilerine uluslararası iş imkânı ve büyük ölçüde garantisini verilmektedir.
EĞİTİM SERTİFİKASI
Uluslararası Geçerli 4 Sertifika
Profesyonel aşçılık eğitimi sonrası öğrencilere verilen uluslararası akreditasyona sahip sertifikalar ile ülkenin ve dünyanın sayılı mutfaklarından kariyerinize devam edebilirsiniz.
Taksit İmkanı
Ödeme koşulları; nakit, kredi kartı ve kredi seçenekleri olmak üzere öğrencilerimize tüm ödeme kolaylıkları sağlanmaktadır.
Öğrenci Kredisi: 12 ay taksit
Kredi Kartı: 4 ay taksit
Profesyonel aşçılık eğitiminde, profesyonel eğitmenlerimizin eşliğinde tüm eğitimlerin ustalıkla öğretildiği ve kariyerinize donanımlı bir şef olarak harika adımlar atmanıza katkı sağlıyoruz. Daha önce mutfak deneyimine ihtiyaç duymadan; yemek yapmayı ve öğrenmeyi seven tüm katılımcılara sıfırdan aşçılık eğitimi vermekteyiz.
Katılımcılara, yemek pişirme teknikleri, malzeme kullanımı, sunum teknikleri, menü planlaması ve mutfak yönetimi konularında kapsamlı bir eğitim sağlamaktayız
İyisi değil, en iyisi olmak için kendini geliştirmek isteyen geleceğin aşçılarına, son teknoloji ile donatılmış mutfaklarımızda yemek yapmanın tüm inceliklerini ustalıkla öğretiyoruz. Ülkenin ve dünyanın sayılı mutfaklarından kendilerine yer edinmek isteyen geleceğin aşçılarını bilgi ve deneyimimizle destekleyerek kariyer hedeflerini planlamalarına yardımcı oluyoruz.
Hakkımızda
PROFESYONEL BAŞLANGIÇ
Profesyonel Aşçılık Eğitimi ile mutfak sanatlarına atacağınız adım kariyerinize önemli katkı sağlayacaktır.
Profesyonel Aşçılık Eğitimi ile mutfak sanatlarının tüm inceliklerini son teknoloji ile donatılmış mutfaklarımızda ustalıkla öğretiyoruz. LoncaSem ve Gastro Akademi işbirliğiyle mutfaktaki kariyerinize yön vermek amacıyla başlatılan eğitime katılarak profesyonel bir şef olmanın ilk adımını atabilirsiniz.
Eğitim
NELER ÖĞRENECEĞİM?
- Tanışma / Gastro Eğitim Kuralları
- Aşçilik Üzerine Genel Bilgilendirme (Ahlei – Cook)
- İş Güvenliği
- Gıda Güvenliği Hakkında Bilgilendirme (HACCP)
- Hijyen Sanitasyon ve Mutfak Güvenliği (NRA Servsafe)
- Reçete Yazım Teknikleri / Zayii – Fire Hesaplama
- Menü Planlama / Maliyet Hesaplama / Satın alma Esasları
- Beslenme Türleri / Besin Değerleri /Gıda Alerjenleri
- Bıçak Kullanımı ve Özellikleri
- Mutfak Kesme Tahtaları ve Bıçak Renk Kodlamaları
- Kesim Teknikleri
- Pişirme Teknikleri
- Doğrama Teknikleri (Stock Çeşitleri Sebze, Balık, Tavuk, Dana)
- Beş Temel Sos ve Bu Soslarla Tüketilen Ürünler
- Küçükbaş Hayvan
- Sakatatlar
- Zeytinyağlılar ve Tabak Sunumu
- Mezeler-Soğuk Atıştırmalıklar-Kanepe- Ordövr Tabağı
- Somon Fileto Çıkarma, Temizleme, Pişirme ve Bilgilendirme
- Levrek Fileto Çıkarma, Temizleme, Pişirme ve Bilgilendirme
- Vegan Beslenme Hakkinda Bilgi
- Vejetaryen Beslenme Hakkinda Genel Bilgilendirme
- Hamburger Yapımı
- Dünya Mutfagidan Ekmekler
- Sandviçler
- Fermente Ürünler
- Kiş- Tart-Tartolet -Volovan
- Kurabiye Çeşitleri
- Pastacilik
- Adet Pasta
- Pasta – Kurabiye Kaplama Teknikleri
- Mantı Çeşitleri ve Pişirme Teknikleri
- Taze Makarna Yapimi
- Dolgulu Makarnalar
- Pilavlar
- Salatalar ve Soslar Hakkında Genel Bilgilendirme
- Kuru Baklagiller
- Pizza Hamuru ve Sosları Özellikleri
- Osmanli Mutfagi Ana Yemekler
- Türk ve Osmanlı Tatlıları
- Türk Mutfağı
- İspanyol Mutfağı
- Fransiz Mutfağ
- Meksika Mutfağı
- İtalyan Mutfağı
- Hint Mutfağı
- Uzak Doğu Asya Mutfağı
- Alakart Tabak Sunumları
- Ara Sicaklar/ Börekler
- Kokteyl Sıcak Atıştırmalıklar
- Tatlılar
- Alakart Tabak Dekorları
- Amuse Bouche (Starter – Başlangıç Tabağı Yapımı)
- Hamur İşleri
- Servis (F.B) Otel ve Restoranlardaki İşleyişi
- Kabuklu Ve Kabuksuz Deniz Ürünleri
- Sağlıklı Beslenme Hakkında Genel Bilgilendirme ve Yemekler
Kayıt
NASIL KAYIT OLUNUR?
‘Şimdi Başvur’ butonuna tıklayarak ön kayıt formu doldurulduktan sonra ödeme ve kesin kayıt işlemleri için kısa sürede iletişime geçeceğiz.
- Ön Kayıt ücreti:
- Kalan diğer bakiye kredi kartına 4 taksit / Öğrenci kredisi ile 12 ay taksit yapılabilecek.
- Erken Kayıtta İndirim İmkanı.
Sıkça Sorulan Sorular
Profesyonel Aşçılık Eğitimine Kimler Başvurabilir?
Profesyonel aşçılık eğitimine, 18 yaşını doldurmuş katılım sağlamak isteyen tüm adaylar başvurabilir.
LoncaSem Profesyonel Aşçılık Eğitimleri Nerede Gerçekleşmektedir?
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu LONCA Sürekli Eğitim Merkezi olarak, İstanbul Tarihi Yarımada’da bulunan yerleşkemizde eğitimlerimiz gerçekleşmektedir.
Profesyonel Aşçılık Eğitimi Alan Mezunlara Hangi Diploma ve Sertifika Veriliyor?
Nra Ulusal Restoranlar Birliği Servsafe Gıda Güvenliği Sertifikasi
Sertifikali Mutfak Aşçısı (Ckc) Sertifikasi
Ulusal Restoranlar Birliği Sertifikasi
Yök Onayli Lonca Sem Sertifikasi
Profesyonel Aşçılık Eğitiminde Hangi Dil ile Dersler Yapılmaktadır?
Profesyonel aşçılık eğitiminde dersler Türkçe verilmektedir.
Stajlı ve Stajsız Profesyonel Aşçılık Eğitiminde Verilen Sertifikalar Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?
Stajlı & Stajsız profesyonel aşçılık eğitimi alan öğrencilerimizin aldıkları sertifika da farklılık yoktur Her ikisi de YÖK Onaylı Eğitim Sertifikası almaktadır. Staj mecburiyeti yok %90 iş garantisi vermekteyiz.
Yurt dışı Staj İmkânları Var mıdır?
LoncaSem öğrencilerine, yurt dışında da staj imkânı sağlamaktadır. Yurt dışında staj yapmak isteyen öğrencilerimize ise dönem içinde bilgi verilmektedir.
Profesyonel Aşçılık Eğitimine Katılım Sağlamak İsteyenlerde Tecrübe veya Eğitim Bilgisi Aranıyor mu?
Profesyonel aşçılık eğitimi alacak öğrencilerimizin 18 yaşını doldurmuş olmasının dışında daha önceden herhangi bir tecrübe veya eğitim bilgisi şartı bulunmamaktadır. Yemek yapmayı seven, öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi hedefleyen herkes katılım sağlayabilir.
Kayıt Yaptırmadan Önce LoncaSem’i Ziyaret Edebilir miyim?
Elbette. LoncaSem’i ziyaret edebilirsiniz. Adayların özellikle kampüsümüzü ziyaret ederek gözlemlemelerini tavsiye etmekteyiz.
Profesyonel Aşçılık Eğitiminde, Kurs ve Sertifika Ücreti Dışında, Kullanılacak Olan Kıyafet, Ekipman ve Malzemeler için Ekstra Ücret Ödenecek mi?
Eğitime katılan kursiyerlerimiz kurs bedeli dışında hiçbir ücret ödemezler. Bıçak seti önlük ve kep hediye olarak verilmektedir.
LoncaSem Kimdir?
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu LONCA Sürekli Eğitim Merkezi olarak, İstanbul Tarihi Yarımada’da bulunan yerleşkemizde hayat boyu öğrenme anlayışıyla bireylerin kendilerini iş ve özel yaşamlarında geliştirmelerine yönelik eğitimler verirken aynı zamanda Mutfak Sanatları eğitimlerimizde İyi planlanmış bir kariyer hayatı ile başarılı ve disiplinli aşçı adayları yetiştiriyoruz.
Sertifikalar
SERTİFİKALAR
Sertifikalı Mutfak Aşçısı (CKC) Sertifikası
NRA Ulusal Restoranlar Birliği SERVSAFE Gıda Güvenliği Sertifikası
Ulusal Restoranlar Birliği Sertifikası
YÖK Onaylı Lonca SEM sertifikası
Eğitmenlerimiz
EĞİTMEN KADROMUZ