Proje Açıklaması

Tanıtım Videosunu İzleyin

ŞİMDİ BAŞVUR

EĞİTİM DÖNEMİ

EĞİTİM SÜRESİ
4 Ay (256 Saat)

İŞ & STAJ
ABD 3/6 Ay ya da 1 Yıl Staj İmkanı

EĞİTİM SERTİFİKASI
Uluslararası Geçerli 4 Sertifika

Taksit İmkanı

Öğrenci Kredisi: 12 ay taksit
Kredi Kartı: 4 ay taksit 

İyisi değil, en iyisi olmak için kendini geliştirmek isteyen geleceğin aşçılarına, son teknoloji ile donatılmış mutfaklarımızda yemek yapmanın tüm inceliklerini ustalıkla öğretiyoruz. Ülkenin ve dünyanın sayılı mutfaklarında kendilerine yer edinmek isteyen geleceğin aşçılarını bilgi ve deneyimimizle destekleyerek kariyer hedeflerini planlamalarına yardımcı oluyoruz.

Hakkımızda

PROFESYONEL BAŞLANGIÇ

Profesyonel Aşçılık Eğitimi ile mutfak sanatlarının tüm inceliklerini son teknoloji ile donatılmış mutfaklarımızda ustalıkla öğretiyoruz. LoncaSem ve Gastro Akademi iş birliğiyle mutfaktaki kariyerinize yön vermek amacıyla başlatılan eğitime katılarak profesyonel bir şef olmanın ilk adımını atabilirsiniz.

Eğitim

NELER ÖĞRENECEĞİM?

  • TANIŞMA VE GASTRO EĞİTİM KURALLARI
  • AŞÇILIK ÜZERİNE GENEL BİLGİLENDİRME (AHLEI – Cook)
  • İŞ GÜVENLİĞİ
  • GIDA GÜVENLİĞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME (HACCAP)
  • HİJYEN SENİTASYON VE MUTFAK GÜVENLİĞİ ( NRA SERVSAFE)
  • REÇETE YAZIM TEKNİKLERİ / ZAYİİ – FİRE HESAPLAMA / REÇETE MİKTARINI DEĞİŞTİRME
  • MENÜ PLANLAMA / MALİYET HESAPLAMA / SATIN ALMA
  • BESLENME TÜRLERİ / BESİN DEĞERLERİ / GIDA ALERJENLERİ
  • BIÇAK KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ
  • MUTFAK KESME TAHTALARI VE BIÇAK RENK KODLAMALARI
  • KESİM TEKNİKLERİ
  • PİŞİRME TEKNİKLERİ
  • DOĞRAMA TEKNİKLERİ ( STOCK ÇEŞİTLERİ, SEBZE, BALIK, TAVUK, DANA)
  • BEŞ TEMEL SOS VE BU SOSLARLA TÜKETİLEN ÜRÜNLER
  • KÜÇÜKBAŞ HAYVAN
  • SAKATATLAR
  • DÜNYA MUTFAĞI ÇORBALARI
  • ZEYTİNYAĞLILAR VE TABAK SUNUMU
  • MEZELER-SOĞUK ATIŞTIRMALIKLAR-KANEPE- ORDÖRV TABAGI
  • VEGAN BESLENME HAKKINDA BİLGİ
  • VEJETARYAN BESLENME HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME
  • HAMBURGER YAPIMI
  • DÜNYA MUTFAGIDAN EKMEKLER
  • SANDVİÇLER
  • FERMENTE ÜRÜNLER
  • REÇELLER
  • KİŞ- TART-TARTOLET-VOLOVAN
  • KURABİYE ÇEŞİTLERİ
  • PASTACILIK
  • ADET PASTA
  • PASTA – KURABİYE KAPLAMA TEKNİKLERİ
  • MANTI ÇEŞİTLERİ VE PİŞİRME TEKNİKLERİ
  • TAZE MAKARNA YAPIMI
  • DOLGULU MAKARNALAR
  • PİLAVLAR
  • SALATALAR VE SOSLAR HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME
  • KURU BAKLAGİLLER
  • PİZZA HAMURU VE SOSLARI ÖZELLİKLERİ
  • SOMON FİLETO ÇIKARMA, TEMİZLEME, PİŞİRME VE BİLGİLENDİRME
  • LEVREK FİLETO ÇIKARMA, TEMİZLEME, PİŞİRME VE BİLGİLENDİRME
  • OSMANLI MUTFAGI ANA YEMEKLER
  • TÜRK VE OSMANLI TATLILARI
  • TÜRK MUTFAĞI
  • İSPANYOL MUTFAĞI
  • FRANSIZ MUTFAĞ
  • MEKSİKA MUTFAGI
  • İTALYAN MUTFAGI
  • HİNT MUTFAĞI
  • UZAK DOĞU ASYA MUTFAĞI
  • ALACART TABAK SUNUMLARI
  • ARA SICAKLAR/ BÖREKLER
  • KOKTEYL SICAK ATIŞTIRMALIKLAR
  • TATLILAR
  • ALACART TABAK DEKORLARI
  • AMUSE BOUCHE (STARTER – BAŞLANGIÇ TABAGI YAPIMI )
  • HAMUR İŞLERİ
  • SERVİS ( F.B ) OTEL VE RESTORANLARDAKİ İŞLEYİŞİ
  • KABUKLU VE KABUKSUZ DENİZ ÜRÜNLERİ
  • SAĞLIKLI BESLENME HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME VE YEMEKLER

Sertifikalar

SERTİFİKALAR

AHLEI

Sertifikalı Mutfak Aşçısı (CKC) Sertifikası

SSI

NRA Ulusal Restoranlar Birliği SERVSAFE Gıda Güvenliği Sertifikası

NRA

Ulusal Restoranlar Birliği Sertifikası

LONCA SEM

YÖK Onaylı Lonca SEM sertifikası

Eğitmenlerimiz

EĞİTMEN KADROMUZ

Alparslan Sukan
Alparslan SukanŞef
Alparslan Sukan, Robert Kolejinden mezun olduktan sonra A.B.D.’de “Otel ve Restoran Yöneticiliği” eğitimi aldı. 38 yılı aşkın süredir başarıyla devam ettirdiği meslek hayatına yurt içinden ve yurt dışından sayısız marka sığdıran Sukan aynı zamanda American Hotel and Lodging Association (AHLA), Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Swissotel Otelcilik Okulu, Özyeğin Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve USLA bünyesinde eğitimler vermiştir. Özel Tatlar Butik Catering şirketinin kurucu ortağı olan ve halen Haliç Üniversitesi Gastronomi Bölümünde danışmanlık görevini yürüten Sukan, aynı zamanda İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Lonca SEM ile geleceğin başarılı şeflerine eğitim vermeye devam etmektedir.
Tolga Bozok
Tolga BozokŞef
Tolga Bozok, 2021 senesinde Fox TV Şef Akademi Ödülü’nü kazanarak Türkiye’nin Şefi unvanını elde etmiştir. 2012 senesinde Chef’s İstanbul, pasta ve modelleme kursu, çikolata kursu eğitimleri alan Tolga Bozok, eğitimini 2014 senesinde Mutfak Sanatları Akademisinde tamamlamıştır. 2018 ve 2019 yılları arasında OKA Gıda Michelle Brasserie, Chef De Cuisine olarak görev yapan Tolga Bozok, 2019 ve 2020 yıllarında aynı kurumda Sous Chef olarak görevine devam etmiştir. EKS mutfak akademisinde eğitmenlik yapan Tolga Bozok aynı zamanda Vandal Türkiye’deki görevine devam etmekte ve İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Lonca SEM bünyesinde eğitmen şef olarak yer almaktadır.
Hande Acı
Hande AcıŞef
Hande Acı, Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi USLA’daki eğitimini 2014 senesinde tamamlamıştır. Restoran açılışı, menü planlama ve ekip yönetimi alanlarında deneyim sahibi olan Hande Acı, meslek hayatı boyunca birçok takım kurup yönetmiş ve eğitmiştir. Özellikle ekmekleri ve tatlıları ile büyük bir ün kazanan Hande Acı, tecrübesini İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler LONCA SEM bünyesinde öğrencilerle paylaşmaktan mutluluk duymaktadır.
Yüksel Yılmaz
Yüksel YılmazŞef
1992 doğumlu Yüksel Yılmaz, 2010 yılında Mehmet İhsan Mermerci, Anadolu otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinden mezun olmuş ve eğitimine 2012 yılına dek Uludağ Üniversitesi Aşçılık bölümünde devam etmiştir. 2013 ve 2016 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği eğitimi almış ve 2019 – 2021 yılları arasında Gelişim Üniversitesi Gastronomi bölümünde tezli yüksek lisans yapmıştır. 2012 – 2013 Çırağan Palace Kempinski Otelde, Tuğra Restaurant Commis de Cuisine olarak görev almıştır. Meslek hayatına birçok seçkin mekân sığdıran Mehmet İhsan Mermerci, İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu LONCA SEM bünyesinde eğitmen şef olarak görev yapmaya devam etmektedir.
Şule Karanfil
Şule KaranfilŞef
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gastronomi bölümündeki lisans eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra başladığı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümündeki yüksek lisans eğitimine devam eden Karanfil, aynı zamanda İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda eğitim vermektedir.
Elif Gözel
Elif GözelŞef
Elif Gözel, Gazi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden 2012 yılında mezun olduktan sonra meslek hayatına atılarak Sumahan on The Water Tapasuma İstanbul’da bir süre aşçı yardımcısı olarak çalışmıştır. Uzak Doğu konseptine sahip olan P.F Changs’in sushi, wok ve dim sun bölümlerinde deneyim kazanan Gözel, Stalk Casual Kitchen’da şef olarak göreve başlamıştır. Sırasıyla İstanbul The House Hotel, Chef de Partie The House (Kasa Lokanta), Street Bites, Head Chef, Rita Moda Sous Chef, Joint Kitchen’da çalışan Gözel, halen İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu – Lonca Sürekli Eğitim Merkezinde ve İstanbul Medipol Üniversitesinde şef eğitmeni olarak görevine devam etmektedir.

Kayıt

NASIL KAYIT OLUNUR?

‘Şimdi Başvur’ butonuna tıklayarak ön kayıt formu doldurulduktan sonra ödeme ve kesin kayıt işlemleri için kısa sürede iletişime geçeceğiz.

  • Ön Kayıt ücreti:
  • Kalan diğer bakiye kredi kartına 4 taksit / Öğrenci kredisi ile 12 ay taksit yapılabilecek.
  • Erken Kayıtta İndirim İmkanı.

ŞİMDİ BAŞVUR