Proje Açıklaması

Tanıtım Videosunu İzleyin

Eğitime Kalan Süre
0
0
0
0
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn

EĞİTİM DÖNEMİ
Aralık 2021

EĞİTİM SÜRESİ
4 Ay (256 Saat)

EĞİTİM ÜCRETİ
28.000TL

EĞİTİM SERTİFİKASI
4 Sertifika

İyisi değil, en iyisi olmak için kendini geliştirmek isteyen geleceğin aşçılarına, son teknoloji ile donatılmış mutfaklarımızda yemek yapmanın tüm inceliklerini ustalıkla öğretiyoruz. Ülkenin ve dünyanın sayılı mutfaklarında kendilerine yer edinmek isteyen geleceğin aşçılarını bilgi ve deneyimimizle destekleyerek kariyer hedeflerini planlamalarına yardımcı oluyoruz.

Hakkımızda

PROFESYONEL BAŞLANGIÇ

Profesyonel Aşçılık Eğitimi ile mutfak sanatlarının tüm inceliklerini son teknoloji ile donatılmış mutfaklarımızda ustalıkla öğretiyoruz. LoncaSem ve Gastro Akademi iş birliğiyle mutfaktaki kariyerinize yön vermek amacıyla başlatılan eğitime katılarak profesyonel bir şef olmanın ilk adımını atabilirsiniz.

Eğitim

NELER ÖĞRENECEĞİM?

  • TANIŞMA VE GASTRO AKADEMİ KURALLARI
  • AŞÇILIK ÜZERİNE GENEL BİLGİLENDİRME (AHLEI – Cook)
  • İŞ GÜVENLİĞİ
  • HİJYEN SENİTASYON VE MUTFAK GÜVENLİĞİ ( NRA ServSafe )
  • KESİM TEKNİKLERİ
  • BIÇAK KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ
  • MUTFAK KESME TAHTALARI VE BIÇAK RENK KODLAMALARI
  • PİŞİRME TEKNİKLERİ
  • STOCK ÇEŞİTLERİ
  • BEŞ TEMEL SOS VE BU SOSLARLA TÜKETİLEN ÜRÜNLER
  • KÜÇÜKBAŞ HAYVAN
  • SAKATATLAR
  • DÜNYA MUTFAĞI ÇORBALARI
  • ZEYTİNYAĞLILAR VE TABAK SUNUMU
  • MEZELER-SOĞUK ATIŞTIRMALIKLAR-KANEPE- ORDÖRV TABAGI
  • SOMON FİLETO ÇIKARMA, TEMİZLEME, PİŞİRME VE BİLGİLENDİRME
  • LEVREK FİLETO ÇIKARMA, TEMİZLEME, PİŞİRME VE BİLGİLENDİRME
  • VEGAN BESLENME HAKKINDA BİLGİ
  • VEJETARYAN BESLENME HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME
  • HAMBURGER YAPIMI
  • DÜNYA MUTFAGIDAN EKMEKLER
  • SANDVİÇLER
  • FERMENTE ÜRÜNLER
  • REÇELLER
  • KİŞ- TART-TARTOLET-VOLOVAN
  • KURABİYE ÇEŞİTLERİ
  • PASTACILIK
  • ADET PASTA
  • PASTA – KURABİYE KAPLAMA TEKNİKLERİ
  • MANTI ÇEŞİTLERİ VE PİŞİRME TEKNİKLERİ
  • TAZE MAKARNA YAPIMI
  • DOLGULU MAKARNALAR
  • PİLAVLAR
  • SALATALAR VE SOSLAR HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME
  • KURUBAKLAGİLLER
  • PİZZA HAMURU VE SOSLARI ÖZELLİKLERİ
  • REÇETE YAZIM TEKNİĞİ -ÖLÇÜLENDİRME – MİKTARINI DEĞİŞTİRME
  • GIDA MALİYETİ ÇIKARTMA
  • MENÜ ÇEŞİTLERİ – MENÜYÜ HAZIRLAMA VE BESİN DEĞERLERİ
  • OSMANLI MUTFAGI ANA YEMEKLER
  • TÜRK VE OSMANLI TATLILARI
  • TÜRK MUTFAĞI
  • İSPANYOL MUTFAĞI
  • FRANSIZ MUTFAĞ
  • MEKSİKA MUTFAGI
  • İTALYAN MUTFAGI
  • HİNT MUTFAĞI
  • UZAK DOĞU ASYA MUTFAĞI
  • ALACART TABAK SUNUMLARI
  • ARA SICAKLAR/ BÖREKLER
  • KOKTEYL SICAK ATIŞTIRMALIKLAR
  • TATLILAR
  • ALACART TABAK DEKORLARI
  • AMUSE BOUCHE (STARTER – BAŞLANGIÇ TABAGI YAPIMI )
  • HAMUR İŞLERİ
  • SERVİS ( F.B ) OTEL VE RESTORANLARDAKİ İŞLEYİŞİ
  • KABUKLU VE KABUKSUZ DENİZ ÜRÜNLERİ
  • SAĞLIKLI BESLENME HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME VE YEMEKLER

Sertifikalar

SERTİFİKALAR

AHLEI

Sertifikalı Mutfak Aşçısı (CKC) Sertifikası

SSI

NRA Ulusal Restoranlar Birliği SERVSAFE Gıda Güvenliği Sertifikası

NRA

Ulusal Restoranlar Birliği Sertifikası

LONCA SEM

YÖK Onaylı Lonca SEM sertifikası

Eğitimlerimiz

EĞİTİM KODROSU

Alparslan Sukan
Alparslan SukanŞef
Alparslan Sukan, Robert Kolejinden mezun olduktan sonra A.B.D.’de “Otel ve Restoran Yöneticiliği” eğitimi aldı. 38 yılı aşkın süredir başarıyla devam ettirdiği meslek hayatına yurt içinden ve yurt dışından sayısız marka sığdıran Sukan aynı zamanda American Hotel and Lodging Association (AHLA), Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Swissotel Otelcilik Okulu, Özyeğin Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve USLA bünyesinde eğitimler vermiştir. Özel Tatlar Butik Catering şirketinin kurucu ortağı olan ve halen Haliç Üniversitesi Gastronomi Bölümünde danışmanlık görevini yürüten Sukan, aynı zamanda İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Lonca SEM ile geleceğin başarılı şeflerine eğitim vermeye devam etmektedir.
Okan Dikiş
Okan DikişŞef
Okan Dikiş, aşçılık hayalini gerçekleştirmek için başladığı Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi bölümünden başarıyla mezun olduktan sonra Avrupa’nın en tanınmış usta şeflerinin yer aldığı Italian Culinary Institute’ye katılmıştır. Burada aldığı eğitimle mutfak terminolojisine, klasik tekniklere ve temel bilgilere dair bilgi ve becerilini daha da geliştiren Dikiş, aşçılık mesleğinin tüm inceliklerini geleceğin aşçılarına aktarmaya devam ediyor.
Şule Karanfil
Şule KaranfilŞef
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gastronomi bölümündeki lisans eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra başladığı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümündeki yüksek lisans eğitimine devam eden Karanfil, aynı zamanda İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda eğitim vermektedir.

Kayıt

NASIL KAYIT OLUNUR?

‘Şimdi Başvur’ butonuna tıklayarak ön kayıt formu doldurulduktan sonra ödeme ve kesin kayıt işlemleri için kısa sürede iletişime geçeceğiz.

ŞİMDİ BAŞVUR