Mutfak Sanatları

Yemek yapmayı seviyor ve kendinizi bu alanda geliştirerek usta bir şef olmak istiyorsanız gastronomi ve mutfak sanatlarının tüm inceliklerini öğrenebileceğiniz eğitimlerimizle tanışmaya ne dersiniz?

2022-01-06T09:04:54+03:00

Popüler Restoran Tatlıları Workshop

Şef Tolga Bozok ile birbirinden lezzetli popüler restoran tatlılarını keşfedin. Özenerek hazırladığınız sofralarınızı, kahve molalarınızı, vazgeçilmez çay saatlerinizi popüler restoran tatlıları ile zengileştirin. Genellikle restoranlarda yediğimiz çeşitli tatlıların yapılışlarını, lezzet sırlarını ve sunumlarını öğrenin.

2022-01-18T14:24:54+03:00

Ekmek Yapımı Workshop

Şef Hande Acı ile dünya mutfaklarının vazgeçilmezi birbirinden lezzetli ekmekleri keşfedin. İtalyan Focaccia ekmeğinden, Fransız Brioche ekmeğine, İngiliz Scones ekmeğinden hamburger ekmeğine farklı kültürlere ait ekmeklerin yapımını öğrenin ve sofralarınıza taşıyın.

2021-12-09T17:42:37+03:00

Sokak Lezzetleri Workshop

Şef Tolga Bozok ile İstanbul’un en sevilen sokak lezzetlerini keşfedin, yapılışlarını deneyimleyerek kendi sofralarınıza taşıyın. Yemeklere ilgili duyan herkes katılabileceği workshopa katılın, birbirinden lezzetli sokak lezzetlerinin yapımını öğrenin. Workshopta hazırladığınız yemekleri dilerseniz tadım için sevdiklerinize götürün.

2021-12-28T16:17:41+03:00

Temel Aşçılık

Şef olmanın avantajları, birileri yemeğinizden memnun kaldığında hissettiğiniz tatmin duygusudur. Kişiliğinizin yaratıcı yanı bu meslekle yerine getirilecek, çünkü yeni yemekler yaratacak ve eskileri güzelleştireceksiniz.

Gastronomi ve mutfak sanatları son yılların en popüler mesleklerinden biri haline geldi. İyi bir şef ya da alanında usta bir aşçı olmak isteyen hemen herkes bu alana yönelik üniversitelerin gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerine ya da düzenlenen atölyelere ve workshoplara katılmayı tercih ediyor. Peki, gastronomi ve mutfak sanatlarına yönelik başarılı bir kariyer için nelere dikkat etmeliyiz? Öncelikle hangi alanda ustalaşmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Aşçılık, pastacılık, fırıncılık gibi alanlardan birine yönelerek kariyeriniz için ilk adımı atabilirsiniz. Diğer bir aşama ise iyi bir araştırma yapmak. Unutmayın, seçtiğiniz yer aynı zamanda geleceğinizi şekillendirmenizdeki en önemli araçtır. Bu nedenle yapacağınız araştırmanızda eğitim kadrosu, mutfak donanımı gibi birçok ayrıntıya özen göstermelisiniz. 

Mutfak sanatları eğitimi yalnızca profesyonel hayata geçiş yapmak isteyen şef adaylarına yönelik değildir. Temel aşçılık eğitimine katılarak yemek yapmanın püf noktalarını öğrenebilir, kendiniz ve sevdikleriniz için harika yemekler yapabilirsiniz. 

Sokak lezzetleri de yemek kültürünün önemli bir parçasıdır. Birbirinden lezzetli yemeklerin sunulduğu stantlarda hangimiz güzel vakit geçirmedik ki? Yemekleri tadarken içimizden hep, – Bunu evde de yapmak lazım diye düşünmedik de değil. Severek yediğimiz sokak lezzetlerinin nasıl yapıldığını LoncaSEM’in düzenlediği workshoplara katılarak öğrenebilir ve o çok sevdiğiniz lezzetleri evinizde deneyebilirsiniz. 

Bir diğer nokta ise alacağınız eğitimin hangi derslerden oluştuğudur. Gastronomi ve Mutfak Sanatları için Gıda Teknolojisi, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Yiyecek Üretimi, Dünya Mutfak Kültürleri, Mutfak Kontrolü, Temel Aşçılık, Profesyonel Aşçılık, Temel Pastacılık önemli dersler arasında yer almaktadır. Tüm bu saydıklarımız hayalini kurduğunuz meslek için önemli ama belki de en önemlisi içinizdeki yaratıcı şefi ortaya çıkarmanıza yardımcı olacak iyi bir yer seçmeniz. 

LoncaSEM olarak gastronomi ve mutfak sanatlarına dair tüm incelikleri size büyük bir ustalıkla öğreterek içinizdeki şefi ortaya çıkartmanıza ve kariyerinize donanımlı bir şef olarak başlamanıza yardımcı oluyoruz.