Temel Karikatür ve Çizerlik Atölyesi

Çizgi ve karikatür, en karmaşık konuları sade ve net bir şekilde ele almanın ve okura aktarmanın yollarından biridir. Modern bir sanat olan karikatür, günümüzde iletişimin en sevilen ve dolaysız araçlarından biridir. Bu nedenle özellikle gençler arasında her dönemde merak ve ilgi konusu olmuştur. Bu eğitim sonucunda her yaştan karikatür meraklıları çizginin büyülü dünyasına adım atabilir ve önünde yepyeni ufuklar açabilir.

Ayrıca soyut düşünebilme yeteneğinin gelişebilmesi ve çizgi becerisi kazanmak, geniş bir profesyonellik alanı bulunan grafik, reklam vb. sektörlere adım atabilmek için de önem taşımaktadır. Bu eğitim katılımcıların çizgi ve mizah konusunda temel bilgi ve becerileri kazanmalarını, alanı yakından tanıyarak kendilerini geliştirebilecekleri yollar keşfetmelerini hedefler.

1. Hafta: Karikatür ve mizahın tanımı, dünyada ve Türkiye’de tarihsel gelişimi.
  2. Hafta: Çizgi ve mizah ekolleri, malzeme bilgisi, temel alıştırmalar.
  3. Hafta: Tipleme oluşturma, anatomi, yüz ifadeleri ve beden hareketleri.
  4. Hafta: Çizgi çeşitleri, tarzlar, ekoller, renklendirme.
  5. Hafta: Çizgi roman yapımı, öyküleme, portre çizimi.
  6. Hafta: Mizahi fikir ve espri bulma.

Herkes katılabilir.

Katılım belgesi.

• Eğitim Tarihi: 8,15,22,29 Temmuz 2023
  • Eğitim Saati: Cumartesi
  • Katılımcı Sayısı: 10-15 Kişi
  • Kurs Ücreti:  900TL

1. Aşağıda yer alan ”Aday Bilgi Kayıt Formunu” doldurunuz

2. Akademik danışmanlarımız en kısa sürede detaylı bilgi için sizinle iletişime geçecektir.

Ayşen Baloğlu
Ayşen BaloğluEğitmen
İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Prehistorya Ana Bilim Dalı mezunu olan Ayşen Baloğlu’nun çeşitli mizah dergilerinde ve gazetelerde karikatür, illüstrasyon, grafik ve çizgi romanları yayımlandı. Bir dönem sınıf öğretmenliğinin yanı sıra çeşitli eğitim merkezlerinde sanat ve oyun eğitmeni olarak görev yapan Baloğlu, karikatür ve çizgi atölye çalışmaları düzenlemeye devam etmektedir.

Karikatürcüler Derneği üyesi olan Ayşe Baloğlu’nun yazıp resimlediği yayımlanmış kitaplar:

Karikatür Nasıl Çizilir? – Yitik Ülke Yayınları 2021
Şirin Şekerpare/Ayvayı Yedim! 2020