Proje Açıklaması

Tanıtım Videosunu İzleyin

EĞİTİM DÖNEMİ

EĞİTİM SÜRESİ

Temel aşçılık eğitiminin süresi teorik ve pratik olmak üzere toplam 4 hafta (24 saat) sürmektedir.

Eğitim Ücreti

Nakit ödeme, Kredi kartına Tek ya da 2 taksit şeklindedir.

EĞİTİM SERTİFİKASI

YÖK Onaylı Katılım Belgesi

Temel aşçılık eğitiminde, profesyonel eğitmenlerimizin eşliğinde tüm eğitimleri ustalıkla öğrenmenizi ve yemek pişirmek ile ilgili yolculuğunuza donanımlı bir şekilde başlamanızı sağlıyoruz. Daha önce mutfak deneyimine ihtiyaç duymadan; yemek yapmayı ve öğrenmeyi seven tüm katılımcılara sıfırdan temel aşçılık eğitimi vermekteyiz.

Katılımcılara, yemek pişirme teknikleri, malzeme kullanımı, sunum teknikleri, menü planlaması ve mutfak yönetimi konularında temel bir eğitim sağlamaktayız.

Temel Aşçılık eğitim programına, kırmızı et, beyaz et ve sebzelerin haşlama ve pişirme tekniklerini, bıçak kullanımı ve temel mutfak ekipmanlarının doğru kullanımı gibi konuları öğrenerek, yaygın yanılgıları fark edebilir; bu amaçla temel aşçılık eğitiminde, tercih ettiğiniz sınıflardan birine kayıt olabilirsiniz.

İyisi değil, en iyisi olmak için kendini geliştirmek isteyen geleceğin aşçılarına, son teknoloji ile donatılmış mutfaklarımızda yemek yapmanın tüm inceliklerini ustalıkla öğretiyoruz. Ülkenin ve dünyanın sayılı mutfaklarından kendilerine yer edinmek isteyen geleceğin aşçılarını bilgi ve deneyimimizle destekleyerek kariyer hedeflerini planlamalarına yardımcı oluyoruz.

Hakkımızda

PROFESYONEL BAŞLANGIÇ

Temel Aşçılık Eğitimi ile mutfak sanatlarına atacağınız adım kariyerinize önemli katkı sağlayacaktır.

Temel Aşçılık Eğitimi ile mutfak sanatlarının tüm inceliklerini son teknoloji ile donatılmış mutfaklarımızda ustalıkla öğretiyoruz. LoncaSem ve Gastro Akademi işbirliğiyle mutfaktaki kariyerinize yön vermek amacıyla başlatılan eğitime katılarak mutfak sanatlarındaki yolculuğunuza ilk adımı atabilirsiniz .

Eğitim

NELER ÖĞRENECEĞİM?

  • Tanışma ve Mutfak Oryantasyonu
  • Avokadolu Somon Tartını (İskandinav Mutfağı)
  • Poche Yumurta (İngiliz & ABD Mutfağı)
  • Egg Benedict (İngiliz & ABD Mutfağı)
  • Hamburger Ekmeği Yapımı
  • Cheeseburger (Alman Mutfaği)
  • Baharatli Elma Dilim Patates (Alman Mutfağı)
  • Balli Teriyaki Tavuk (Japon Mutfağı)
  • Karamelize Soğan Yapımı
  • Ranch Sos Yapımı
  • Anadolu Kebabı (Türk Mutfağı)
  • Mutabbal (Lübnan Arap Mutfağı)
  • Köz Patlıcanlı ve Tulum Peynirli Pide (Türk Mutfağı)
  • Hasselback Patates (İsveç Mutfağı)
  • Fajita (Meksika Mutfağı)
  • Taco Montana (Meksika Mutfağı)
  • Chicken Wrap (Meksika Mutfağı)
  • Üç Peynirli Ravioli (İtalyan Mutfağı)
  • Domates Sos Yapımı
  • Fettucini Alfredo (İtalyan Mutfağı)
  • Pizza Hamuru Yapımı (İtalyan Mutfağı)
  • Taze Baharatlı Pizza Sosu (İtalyan Mutfağı)
  • Karışık Pizza (İtalyan Mutfağı)
  • Pizza Margarita (İtalyan Mutfağı)
  • Çikolatalı Sufle (Fransız Mutfağı)
  • Brioche Ekmeği (Fransa)
  • Focaccia Ekmeği(İtalya)
  • Profiterol

Kayıt

NASIL KAYIT OLUNUR?

‘Şimdi Başvur’ butonuna tıklayarak ön kayıt formu doldurulduktan sonra ödeme ve kesin kayıt işlemleri için kısa sürede iletişime geçeceğiz.

ŞİMDİ BAŞVUR

Sıkça Sorulan Sorular

Temel Aşçılık Eğitimine Kimler Başvurabilir?

Temel aşçılık eğitimine, 18 yaşını doldurmuş katılım sağlamak isteyen tüm adaylar başvurabilir.

LoncaSem Temel Aşçılık Eğitimleri Nerede Gerçekleşmektedir? 

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu LONCA Sürekli Eğitim Merkezi olarak, İstanbul Tarihi Yarımada’da bulunan yerleşkemizde eğitimlerimiz gerçekleşmektedir.

Temel Aşçılık Eğitiminde Hangi Dil ile Dersler Yapılmaktadır?

Temel aşçılık eğitiminde dersler Türkçe verilmektedir.

Temel Aşçılık Eğitimine Katılım Sağlamak İsteyenlerde Tecrübe veya Eğitim Bilgisi Aranıyor mu?

Temel aşçılık eğitimi alacak öğrencilerimizin daha önceden herhangi bir tecrübe veya eğitim bilgisi şartı bulunmamaktadır. Yemek yapmayı seven, öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi hedefleyen herkes katılım sağlayabilir.

Kayıt Yaptırmadan Önce LoncaSem’i Ziyaret Edebilir miyim?

Elbette. LoncaSem’i ziyaret edebilirsiniz. Adayların özellikle kampüsümüzü ziyaret ederek gözlemlemelerini tavsiye etmekteyiz.

Temel Aşçılık Eğitiminde, Kurs ve Sertifika Ücreti Dışında, Kullanılacak Olan Kıyafet, Ekipman ve Malzemeler için Ekstra Ücret Ödenecek mi?

Kursiyerlerimiz kurs bedeli dışında hiçbir ücret ödemezler.

LoncaSem Kimdir?

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu LONCA Sürekli Eğitim Merkezi olarak, İstanbul Tarihi Yarımada’da bulunan yerleşkemizde hayat boyu öğrenme anlayışıyla bireylerin kendilerini iş ve özel yaşamlarında geliştirmelerine yönelik eğitimler verirken aynı zamanda Mutfak Sanatları eğitimlerimizde İyi planlanmış bir kariyer hayatı ile başarılı ve disiplinli aşçı adayları yetiştiriyoruz.

Sertifikalar

SERTİFİKALAR

LONCA SEM

YÖK Onaylı Lonca SEM sertifikası

Eğitimlerimiz

EĞİTMEN KADROMUZ

Alparslan Sukan
Alparslan SukanŞef
Alparslan Sukan, Robert Kolejinden mezun olduktan sonra A.B.D.’de “Otel ve Restoran Yöneticiliği” eğitimi aldı. 38 yılı aşkın süredir başarıyla devam ettirdiği meslek hayatına yurt içinden ve yurt dışından sayısız marka sığdıran Sukan aynı zamanda American Hotel and Lodging Association (AHLA), Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Swissotel Otelcilik Okulu, Özyeğin Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve USLA bünyesinde eğitimler vermiştir. Özel Tatlar Butik Catering şirketinin kurucu ortağı olan ve halen Haliç Üniversitesi Gastronomi Bölümünde danışmanlık görevini yürüten Sukan, aynı zamanda İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Lonca SEM ile geleceğin başarılı şeflerine eğitim vermeye devam etmektedir.
Şule Karanfil
Şule KaranfilŞef
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gastronomi bölümündeki lisans eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra başladığı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümündeki yüksek lisans eğitimine devam eden Karanfil, aynı zamanda İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda eğitim vermektedir.
Elif Gözel
Elif GözelŞef
Elif Gözel, Gazi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden 2012 yılında mezun olduktan sonra meslek hayatına atılarak Sumahan on The Water Tapasuma İstanbul’da bir süre aşçı yardımcısı olarak çalışmıştır. Uzak Doğu konseptine sahip olan P.F Changs’in sushi, wok ve dim sun bölümlerinde deneyim kazanan Gözel, Stalk Casual Kitchen’da şef olarak göreve başlamıştır. Sırasıyla İstanbul The House Hotel, Chef de Partie The House (Kasa Lokanta), Street Bites, Head Chef, Rita Moda Sous Chef, Joint Kitchen’da çalışan Gözel, halen İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu – Lonca Sürekli Eğitim Merkezinde ve İstanbul Medipol Üniversitesinde şef eğitmeni olarak görevine devam etmektedir.