Çağdaş ve sanatsal içerikli deneysel portre fotoğrafları çağdaş sanat yaklaşımı, mekan ve teknik yönlerden ele alınır.
Programın amacı katılımcılara yaratıcı endüstriler alanında beceriler kazandırmak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamaktır.
Sanat hırsızlığını sanatçı, toplum ve sanat eseri üzerinden incelemek ve kayıp eserlerin izini sürmek.
Modanın değişken doğasını sanat eserleri üzerinde incelemek, stiliyle tarihe geçen figürlerin yansıtıldığı eserleri inceleyerek keyifli bir sanat tarihi yolculuğuna çıkmak.
Geleneksel sanat dallarından olan baskı sanatıyla yetişkinleri ve çocukları yakından tanıştırmak ve sanata dair olumlu etki bırakmak amacıyla. Kendi yarattıkları eserlerin hem izleyicisi hem de ressamı olmak duygusunu yaşatmak.
Oyuncu olma hedefinde olan katılımcıları sistemli bir eğitim süreci neticesinde sektöre kazandırmak.
Katılımcılara ressamların tarihsel ve teknik açısından incelerken aktif yağlı boya resim eğitimi vermek. Resim tekniğini herkesin yapabileceği düzeye indirerek insanların resme farklı bir perspektiften bakmalarını sağlarken ilgisilerini artırmak.
Temel çizim teknikleri, oran-orantı, ışık-gölge, üç boyutu algılama, görülen kompozisyonu kağıda geçirme, perspektif, röprodüksiyon, portre ve figür çalışmaları, canlı model çizimi gibi başlangıç ve ileri seviye konuları seçilen aylık ders sürelerine göre anlatılır.
Çocuk yaşlarımızın fikir ve üretim açısından sıra dışı ürünler çıkartmamız için hazır bir zemin olduğunu düşünebiliriz. Yaratıcılığı destekleyecek farklı teknik ve materyaller kullanılarak illüstrasyonlar yapılacak atölyede çocuklar, kendi hayallerini resmetme fırsatı bulacaklar.
Resimleme, bir kurguyu resmetme ve renklendirme üzerine ilgi duyan kişilerin, teorik bilgi ve uygulama üzerine bilgi sahibi olmasını amaçlamaktadır. Başlangıç seviyesindeki eğitim, malzeme bilgisi ve kullanımı üzerinden ilerleyecek ve bir kompozisyon oluşturma ile sonuçlanacaktır.